° klompje boter ° 1/2 kg rode uien ° 1 dl droge witte wijn ° 1 liter kippenbouillon ° scheutje cognac |
La vie en rose, oftewel, soep van rode ajuinen. Wederom simpel als comme ça...
Fruit de uiringen glazig in wat gesmolten boter. Voeg peper en zout toe en roerbak 20 minuutjes op een laag vuurtje tot ze goudbruin zijn. Blus met de witte wijn en laat die even inkoken. Schenk er vervolgens de bouillon en de cognac bij. Dek af en laat 40 minuten pruttelen.
Fruit de uiringen glazig in wat gesmolten boter. Voeg peper en zout toe en roerbak 20 minuutjes op een laag vuurtje tot ze goudbruin zijn. Blus met de witte wijn en laat die even inkoken. Schenk er vervolgens de bouillon en de cognac bij. Dek af en laat 40 minuten pruttelen.
Geweldig met wat geroosterd brood en gesmolten gruyère erbij.