Met al z'n glanzend gouden kleurigheid, was ik vergeten hoe kitcherig quiche eruit ziet. Desalnietemin hoop ik dat mijn baksel vanavond wordt gesmaakt...
° 125 gram gerookte forel, in partjes
° 1 stronkje broccoli, verdeeld in bloempjes
° 1 stengel prei
° 3 sjalotjes
° 2 eetlepels melk
° 2 eieren
° een klein kopje visbouillon, aangedikt met maïzena
° 1 prefab (kant&klaar) rol bladerdeeg
° wat eigeel
Vet een ronde platte kom of ovenvorm in met een weinig boter en drapeer er het bladerdeeg in. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg. Stoof de gesnipperde prei en sjalotjes tot ze glazig zijn. Stoom ondertussen de broccoli beetgaar. Voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve het eigeel) samen in een kom en meng. Tenslotte giet je het mengsel in de schotel en beschilder de zichtbare bladerdeeg met het eigeel. Halfuurtje op 180° en serveer met wat tomaatjes en/of patatjes in de schil.