donderdag 1 december 2011

speculeren

Er werd behoorlijk was gegist, de afgelopen dagen. Over wat de ingrediënten van de verjaardagskoekjes dan wel waren. Wel kijkt en zie en zie mij grif toegeven dat ik den boerenbond (haar boeken althans) wel weet te appreciëren. Meus, Huysentruyt, Herman, Naessens? Niks van, 't was Irmène van den boer van 't schoon erf in d'Akkerstraat die haar zoete geheimen aan me prijsgaf!
Benodigdheden : 1kg zelfrijzende bloem ° 500gr boter ° 350gr witte suiker ° 350gr donkere suiker ° 2 eieren ° snuif kaneel ° likeurglaasje cognac (boerinnen weten zich wel warm te houden in de wintermaanden :-) ° alles kneden tot homogeen deeg ° deegbol nachtje op koele plek laten rusten ° daags nadien opnieuw kneden en tot rol rollen ° schijfjes afsnijden en schikken op met-bloem-bestrooid bakpapier ° 10 minuutjes in oven op 180°C