Jip, ik heb de koelafdeling van colruyt geplunderd en de buit uitgestald op de keukentafel. Het heeft veel weg van een plaatje uit 't kookboek van de boereninnenbond, maar lijkt tegelijkertijd ook de aankondiging van een nieuw ontwerp.
Ik moet plots denken aan bOb van Reeth, die in mijn studententijd ooit preekte "Je herkent een goed architect aan zijn kookkunst. Koken is ontwerpen: zonder een plan naar de markt gaan en zien wat er is. Het is een contextueel proces: als het aspergetijd is moet je niet aan witlof beginnen. Tegenwoordig wordt alles het hele jaar door gekweekt. Maar hopscheuten niet bijvoorbeeld, dat is een prachtige groente die je maar twee weken per jaar kunt krijgen. Heerlijk met een gepocheerd eitje. Van wat er is maak je een combinatie, dat doet een architect ook. Koken geeft mij veel inspiratie: ik duik een klein uurtje in de keuken om wat voor te bereiden. Dat is het enige moment waarop ik alles wat ik aan mijn hoofd heb, even kwijt raak."
Ik denk dat ik me vandaag ga verliezen in de potten en de pannen. Bon appetit !