zaterdag 16 april 2016
vrijdag 1 april 2016
we greet you, earthlings
De laatste dagen verlof. Mijn lome hond mag dan wel in hongerstaking zijn -dat ie vanaf maandag de dag solo moet doorbrengen vindt hij maar niks-, de Ardeense flanken bruisen van energie. Alles sjilpt in de bossen. De grond scheurt open, frisse creaturen ontplooien zich in het zachtwarme schijnsel van de zon. Nu nog prematuur, maar binnen enkele maanden in de fleur van hun leven. Zelfs in mijn plantenbakken groeten de aardlingen me: "Hi there, here we are, small for now, but thinking big!" Iets vertelt me dat dit seizoen iets geweldigs voor me in petto heeft...
woensdag 30 maart 2016
amigi del limoni
Lente. Geel overheerst het kleurenpalet. Tijd voor een nieuwe voorraad limoncello...
Schillen van 10 bio-citroenen één week laten trekken in een weck-bokaal met één liter pure alcohol (96% of daaromtrent). Daarna de schillen uit de citroen-alcohol filteren. Daarnaast: 1 kg kristalsuiker opkoken in 1 liter water. Laten afkoelen. Citroenalcohol samenvoegen met suikerwater. Diepvries in... klaar !
Schillen van 10 bio-citroenen één week laten trekken in een weck-bokaal met één liter pure alcohol (96% of daaromtrent). Daarna de schillen uit de citroen-alcohol filteren. Daarnaast: 1 kg kristalsuiker opkoken in 1 liter water. Laten afkoelen. Citroenalcohol samenvoegen met suikerwater. Diepvries in... klaar !
zaterdag 26 maart 2016
zaterdag 12 maart 2016
handwerk
Tijdens mijn tienerjaren was handwerk zoiets als breien, haken, naaien, knippen en plakken. Op mijn veertigste is dat wroeten met een schop, blaren kweken en een splinter in mijn vinger. Moisturizin'creme? That's for pussies! Doe mijn maar een pintje. Of twee drie.
Abonneren op:
Posts (Atom)