zaterdag 20 september 2014

eekhoorntjesdiner


Pasta met pompoensaus (gestoofde pompoen, ui, look, bouillon, curry, peper)
en een mix van feta, rucola, tuinkers, peterselie
Ik lees deze week gekke berichten in de online-krant. Dat een multinational -Montesanto, laat ons duidelijk zijn- onder ons Europees vel probeert te kruipen om er van daaruit ons doen en laten te bepalen. En dat gemanipuleerde gewassen dan de standaard worden. Dat het nemen van zaad van je eigen planten daarbij geen evidentie meer is. Dat Gij Zult Eten Wat Den M-pot Schaft. Wie dacht dat we met Joke Schauvliege en het chemisch vernietigen van Limburgse peren alles hadden gezien... "Yah ain't seen nothing yet," moeten de poenscheppers daar in de VS gedacht hebben.
Ik probeer te aarden. Neem me voor om dat soort berichten aan me te laten voorbij gaan. Even offline dan maar.
Vandaag oogst ik wat de Aarde me schaft. Pure Rijkdom met een grote R. In het bos scharrel ik wat nootjes bijeen, in de hoop dat er volgend voorjaar een klein wildernisje uit voortspruit. Uit de moestuin pluk ik de groenten van de dag: een uchikuri-pompoen, tuinkers, rucola, peterselie. Met de buik rond gegeten prijs me gelukkig. Als een eekhoorn, klaar voor de winterslaap. En als d'Amerikanen binnenvallen? Dan kruip ik in mijn notenboom, katapult in de aanslag.